Начало Събития Рекорден брой сарми навиват на празник в Ген. Тошево

Рекорден брой сарми навиват на празник в Ген. Тошево

За трета година предстои провеждането на един от най-атрактивните празници в Генерал Тошево – Фестивалът на сармата и кюфтето. По традиция, събитието е свързано с празника на града – 8 ноември.

И през тази година, властелинът на демонстрационната кулинария Ути Бъчваров, с помощта на сръчни добруджанци, обещават да надминат предходните си постижения, този път навивайки рекорден брой сарми. Моментът на истината е, когато майсторството на готвачите ще може да бъде опитано и оценено от всеки един от гостите на Фестивала.

По време на тазгодишното издание, организаторите са включили и конкурс за най-вкусно и пищно аранжирано плато, включващо характерните за празника ястия – сарми, кюфтета и руска салата.

Началото на кулинарния празник ще бъде дадено в 12:00 часа на градския площад, когато ще стартира майсторското навиване на сармите, а подготовката ще започне още преди обяд на 8 ноември.

По време на миналогодишното издание бяха приготвени стотици кюфтета и килограми с руска салата, а победителите си поделиха цяло прасе.