Начало Последни новини Елхички за благотворителната кампания „Посади надежда“ продават и в Добрич

Елхички за благотворителната кампания „Посади надежда“ продават и в Добрич

От днес Министерство на земеделието, храните и горите стартира благотворителна кампания за закупуване на живи елхички под надслов „Посади надежда”. Държавните горски предприятия предоставят 10 000 коледни дръвчета, като пет лева от продажбата на всяка елхичка ще бъдат дарени за каузата.

Тази година кампанията е в партньорство с Фондация „Искам бебе“ и има за цел да се подпомогнат двойки с репродуктивни проблеми. Продажбата на живи елхички ще продължи до навечерието на Коледните празници – 23 декември 2019 г.

Инициативата за подпомагане на значими каузи на Министерството от предходните кампании през 2015 и 2016 г. – „Купи жива елхичка, помогни на дете“ бе за набиране на средства за работа с деца от фондация „Аутизъм Днес” и за лечение на дете в чужбина.

Във Варна дръвчетата ще се продават в сградата на стопанството на улица „Радко Димитриев“ 10. За Върбица мястото е в центъра срещу общината, а за Търговище е сградата на териториалното поделение на улица „Цар Освободител“ 22. И ДГС-Добрич ще предлага елхички в контейнер на улица „Марин Дринов“ 5, а в Шумен дръвчетата са в сградата на СИДП, на улица „Петра“ 1.