Начало Агроновини Земеделие От 1 декември овощари и градинари доказват реализацията по обвързаната подкрепа и...

От 1 декември овощари и градинари доказват реализацията по обвързаната подкрепа и онлайн

От 1 декември земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2020 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци – оранжерийно производство, могат да подават декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция.

Подаване на декларацията и електронния опис по схеми СП основна група, СП сливи и десертно грозде, СЗ–ДККП, СЗ пипер, СЗ-МЗДП и СЗо се извършва в периода от 01.12.2020г. до 31.12.2020г. в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие”. Подаване на декларацията и електронния опис по СЗ-КЛЧ се извършва в периода от 01.01.2021г. до 31.01.2021г. в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“.

Утвърдените образци на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция, са достъпни за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“.

При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица. Попълненият опис по образец се подава на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи.

Вижте още тук.