Начало Новини Изложение на производители от община Добричка се проведе в Паскалево

Изложение на производители от община Добричка се проведе в Паскалево

Изложение на производители от община Добричка се проведе днес в с. Паскалево. То бе организирано за трети път от Сдружение „МИГ-Добричка”. Представени бяха мед, ядки, цветя, сувенири от дърво, вина, тиквички и други продукти.

Сред изложителите бе земеделският производител Атанас Атанасов. Марката на продукцията му е Натурален мед от местността Орлова могила. За Про Нюз Добрич той разказа, че се занимава с производство на мед в землището на селото. Сподели, че добиват много интересен мед. Сред тях са мед от букет от билки и слънчоглед, които са характерни за землището на с. Орлова могила. Друг вид, който предложи на изложението, е от магарешки бодил. За него разказа, че се добива през октомври, когато няма толкова много други билки и е в доста чисто състояние. Тази година е добит и мед от горски букет с акация, смесени с глидич.

Атанасов сподели, че работи по проект на „МИГ-Добричка”. Очаква да подпише договор с Държавен фонд „Земеделие”. Инвестицията е за малък цех за производство на мед, който предстои да бъде изграден в с. Орлова могила. Той ще е с капацитет 5 тона и ще е достатъчен за меда, който земеделският производител добива. Проектът е на стойност около 140 000 лева.