Начало Агроновини Приключиха кръстосаните проверки за Кампания 2021

Приключиха кръстосаните проверки за Кампания 2021

ДФ „Земеделие“ приключи кръстосаните проверки по подадените заявления от земеделските стопани по схемите и мерките на директните плащания за Кампания 2021, съобщиха от Фонда.

В резултат на проверките в 7 087 заявления на бенефициенти са установени двойно декларирани площи в размер на 3 567 ха. Информация за установените застъпвания е публикувана в раздел „Справки“, секция „Двойно декларирани площи“ в индивидуалния профил на всеки земеделски стопанин в Системата за електронни услуги на ДФЗ.

От Kампания 2019 не се налага земеделските стопани да се явяват в областните дирекции на ДФЗ за предоставяне на документи за изясняване принадлежността на двойно декларираните площи. При обработката на тези площи фонд „Земеделие“ използва данни за регистрирано правно основание, предоставени от Министерството на земеделието, храните и горите.

ДФ „Земеделие“ информира бенефициентите, че в срок до 1 декември 2021 г. могат да подават искания за оттегляне на депозираните си заявления за Кампания 2021. Оттеглянето на заявленията е допустимо при спазване на реда и условията на Наредба № 5 от 2009 г.