Начало Новини Добруджанската марка етерични масла и козметични продукти Lucky Rose – на ЕКСПО...

Добруджанската марка етерични масла и козметични продукти Lucky Rose – на ЕКСПО Дубай

 „Lucky Rose“ – оригиналната добруджанска марка етерични масла и козметични продукти, разработена в с. Славеево, се предлага на българския щанд на ЕКСПО Дубай 2020. Още през месец май собствениците от СД “Възход-Арньо-Апостолов и Лазаров” съобщиха пред Про Нюз Добрич намерението си да изкарат марката на международния пазар и това вече е факт.

Изложението в Дубай започна на 1 октомври и ще продължи шест месеца – до края на март 2022 година. „Излагаме цялата наша серия Lucky Rosе, която създадохме. Тя включва розово и лавандулово масло, което ние произвеждаме, луксозна серия сапуни, инхалери и дифузери на базата на нашите масла, лечебни и масажни сапуни и масла и наша колекция от парфюми, изработени в района на френския град Грас по наша заявка. Парфюмите в момента пътуват към Дубай, ще пристигнат на щанда ни в близките дни“, каза собственикът Йордан Апостолов.

Парфюмите са 8 вида – дамска серия от шест парфюма и мъжка от два. „Това не са тоалетни води, а парфюми, правени с наши масла, с ухания на роза, карамфил, лавандула, жасмин, комбинация от маточина, здравец и люляк“, уточнява Апостолов.

Любопитното е, че уханните течности са правени по стари френски рецепти. „На наши приятели от района на гр. Грас им подариха стогодишен тефтер с тези рецепти. Възрастен французин, техен семеен приятел, им дал тефтера на баща си – парфюмерист, и така дефакто ние се сдобихме с уникални рецепти. Даже някои от съставките не можахме да ги осигурим, защото са много стари и вече не ги произвеждат. Някои от парфюмите имат по 80-90 съставки“, разказва Апостолов.

Макар че дубайското изложение е още в самото си начало, вече има интерес към марката „Lucky Rose“. Търговци от Йордания били впечатлени от продуктите, бизнесмен от Емиратите също проявил интерес. Най-много се харесва розовото масло. „Слагат го в дифузери за освежаване на въздуха в къщи. Дъщеря ми Русалия, която е там на щанда ни, им казва, че то е доста скъп продукт, но за хората в тази част на света това явно не е проблем.“

Очаква се интересът към изложението да се засили след средата на ноември и то да привлича все повече посетители, тъй като сега там е много горещо и животът ще се раздвижи след месец.

ЕКСПО Дубай 2020 – едно от най-големите събития в света, беше отложено с една година заради Covid-19. Над 190 държави ще покажат своите култури и иновации в павилиони, разположени върху площ от над 4 хиляди хектара.