Начало Агроновини Земеделие ДБ Добрич с предложения за пререгистрацията на земеделците и за полезащитните пояси

ДБ Добрич с предложения за пререгистрацията на земеделците и за полезащитните пояси

Дигитализация на съществуващата сега тежка процедура по пререгистрацията на земеделските производители предлага „Демократична България“ Добрич. Това съобщи на брифинг в Добрич Албена Симеонова, народен представител от Добрич в 45-ото и 46-ото Народни събрания.

„Поставихме проблем, свързан със земеделските производители. За да се пререгистрираш като земеделски производител, задължително попълваш 24 страници формуляр в три екземпляра. Този формуляр се заверява в общинската земеделска служба, оттам се отива в Областна дирекция, оттам отново в общинската служба. Настояваме да бъде прекратено това и да се извърши дигитализация на регистрацията на земеделските производители“, посочи Албена Симеонова.

ДБ Добрич ще инициира и дискусия за полезащитните пояси в Добруджа. Експертите на коалицията са поискали отделна мярка в Програмата за развитие на селските райони, която да касае възстановяването и последващото поддържане на поясите. „Те вършат своята работа в подкрепа на почвеното плодородие и горската екосистема, но се нуждаят от много сериозна поддръжка. Има оплаквания, че навлизат в земеделски земи, че не се полагат никакви усилия за поддържането им. Очакваме да направим дискусията в най-скоро време в Добрич, имаме експерти, имаме приятели, които са ни помагали в тази насока и мисля, че ще излезем с полезни предложения“, каза Симеонова