Начало Селото Познати и непознати помагат на семейство от Бранище, изгубило дома си

Познати и непознати помагат на семейство от Бранище, изгубило дома си

Много хора – познати и непознати, заявиха готовност да помогнат на пострадалите от село Бранище, които преди дни бяха сполетени от трагедия.

През миналата седмица те изгубиха дома си в огнената стихия. Припомняме, че двойката (живееща на семейни начала, от дълги години), остана само с дрехите на гърба си, след, като изгоря двуетажната им къща, по която дълги години мъжът лично се е трудил.

Непосредствено, след като Про Нюз Добрич разказа историята, добри хора заявиха желание да помогнат на пострадалите. Благодарение на добрината на роднини и приятели, вече са разчистени отломките от пожара. Потърпевшите не желаят да събират финансови средства, смятат, че отново с работа и труд, малко по малко, ще си стъпят на краката финансово.

Поради липса на застраховка обаче, започват буквално от нулата. Поради това, на този етап ще бъде добре дошла подкрепа за набавяне на необходимите материали (за покрив; за санитария; за настилки; за обработка на стени и мазилки; дограма и врати) и труд, за стартиране на ремонтните дейности. При създалите се обстоятелства, двойката ще се стреми да вдигне покрив над главите си на по-малка едноетажна къща, която ще проектира сина на собственика и негов приятел. Съседите на пострадалите от село Бранище също помагат много, който с каквото може.

„Благодарим от сърце на всички, близки, познати и непознати, които ни помагат и искат да помагат, в този труден за нас момент. Не съм и предполагала, че в днешните трудни времена, все още има толкова много добри хора, помагайки наистина безусловно, дори напълно непознати и дори не толкова заможни! Наред със злобния и завистлив народ, всъщност има наистина много добри и сърдечни хора ! Има надежда. ! Благодарим Ви, за подкрепата, от сърце! Благодарният човек е щастлив, а какво по-велико от това да си щастлив в нещастието си. А, именно в трудни моменти, разбираме, кой е човек на действия и кой само на приказки ! БЛАГОДАРИМ ВИ, няма как да не се справим, с такава голяма подкрепа, защото когато човек е жив и здрав, въпреки, че е изгубил малка част от себе си, може да направи всичко, особено заобиколен от ЧОВЕЦИ ! ИМА НАДЕЖДА!”, сподели дъщерята на собственика в профила си, в социалните мрежи.

Всички, които желаят да помогнат, могат да се свържат с Георги Пенчев на телефон 0887264069