Начало Лов и риболов Предстои провеждането на нов Рибен фестивал в Шабла

Предстои провеждането на нов Рибен фестивал в Шабла

Още през 2109 година, в град Шабла ще се проведе чисто нов Рибен фестивал, който ще бъде част от традиционния “Празник на плодородието – Шабла 2019“, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

Рибният фестивал е заложен в проект, финансиран по Договор № МДР-ИП-01-22/07.03.2019 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

Идеята е за провеждане на регионална информационна кампания, повишаваща обществената осведоменост в сектора на рибарството и аквакултурите. Планирано е събитията да се проведат в периода май-септември и по този начин да достигнат до максимален брой хора.

Организаторите предвиждат Рибният фестивал да се проведе в градския парк на Шабла – като еднодневно събитие, част от “Празник на плодородието – Шабла 2019“. Решението новият фестивал да се проведе именно в този момент, е било свързано в факта, че “Празникът на плодородието” всяка година се посещава от забележимо все повече хора и участниците са най-разнообразни.

Максималната стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ, която се предоставя по проекта, е в размер на 34 783,60 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 6 месеца от подписването на договора за БФП, уточниха от администрацията в крайморския град.