Начало Бизнес Земеделски производител от Добрич с две награди от изложението ФУДТЕХ

Земеделски производител от Добрич с две награди от изложението ФУДТЕХ

Две награди получи земеделският производител Светослав Коев от Добрич от Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии ФУДТЕХ 2019, която се провежда в рамките на „Агра 2019” в Пловдив. Общо над 650 фирми от близо 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване.

Най-новият продукт на ЗП „Светослав Коев” – Натурален сок от ябълка и българска роза, е победител в конкурса за иновации в раздел „Продукти, машини и технологии за хранително-вкусовата промишленост”.

За най-добър продукт в категория „Безалкохолни напитки” – конкурс „Изборът на потребителя”  бе отличен друг продукт на ЗП „Светослав Коев”. Това е Натурален сок от ябълка и морков, а наградата е въз основа на оценката на посетителите на ФУДТЕХ 2019.

Светослав Коев е магистър по селекция и семепроизводство, завършил в Аграрния университет в Пловдив. От 2006 година отглежда арония в стопанството в района на село Карапелит. Именно от арония бе първият сок от производството, който е биологично сертифициран.

Сокът от ябълка и българска роза е най-новият продукт. Той е студено пресован, пастьоризиран и се предлага в опаковки от 3 литра.

От лятото на 2018 година работи цехът на земеделския производител Светослав Коев за преработка на плодове и зеленчуци  в с. Карапелит.