Начало Политики и финансиране Земеделците в област Добрич подават и коригиращи декларации за получени субсидии

Земеделците в област Добрич подават и коригиращи декларации за получени субсидии

ID:140083676

До края на месец април т.г., земеделските стопани следва да декларират доходите си от 2018 г., напомниха от ТД на НАП. Задължението да подават данъчна декларация за доходите се отнася за всички земеделски стопани – регистрирани или нерегистрирани като земеделски производители. В декларациите, освен доходите от производството и продажбата на земеделска продукция, земеделските стопани обявяват и субсидиите, получени от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

Проверка за точния размер на изплатените им суми през 2018 г. от ДФЗ, може да бъде извършена на адрес: https://seu.dfz.bg/seu/f?p=727:8160:::NO:8160. Електронната справка  е достъпна чрез въвеждане на ЕГН.

Ако фермерите вече са подали данъчна декларация, но по някаква причина са пропуснали да посочат част от получените от ДФЗ суми, могат да подадат коригираща декларация до 30 април 2019 г., уточниха от НАП.

Подробна информация за задълженията на земеделските стопани – данъци и осигуровки, е публикувана на: https://nap.bg/document?id=18377.

От НАП са изпратили 43 хиляди електронни писма до земеделци, получили субсидии през 2018 г. Доходите, декларирани от земеделските производители – за 2017, са на стойност над 170 млн. доходи, припомнят от Приходната агенция

Повече информация за деклариране на доходите на земеделски производители може да бъде получена на  телефон 0700 18 700 – в работно време, както и в териториалния офис на НАП.