Начало Агроновини Земеделие Дестилерия за преработка на лавандула и бял равнец изграждат в Генерал Тошево

Дестилерия за преработка на лавандула и бял равнец изграждат в Генерал Тошево

Изграждането на дестилерия за етерични масла в Генерал Тошево предвижда инвестиционно предложение, внесено в Общината. То е на „ДИЗИ АГРО” ООД-Ген. Тошево. 

Инвестиционното предложение предвижда извършване на нова производствена дейност – добив на етерични масла. Ще бъдат изградени четири казана. Планираните инвестиции са свързани с изграждане на дестилерия за добив на етерични масла чрез парна дестилация на зелена тревна маса – лавандула и бял равнец. Предвижда се разширяване на производствената дейност на дружеството и разкриване на нови работни места. Ще бъде инсталирано ново, модерно и ефективно оборудване, ще се прилагат съвременни методи и технологии за производство на етеричномаслени култури.

Дестилерията ще бъде изградена на площадка в бившия стопански двор на машиностроителен завод в Генерал Тошево.

Производственият капацитет на съоръжението, което ще бъде монтирано, е до 5 тона етерични масла годишно. Инсталацията ще работи средно между 7 и 8 часа на ден през сезона, като в пиковото време се предвижда трисменен режим на работа. Обработката на цвета ще се извършва в рамките на 10 до 30 дни.