Начало Събития Плодове от собствените градини предложи Албена на “Фестивал на черешата”

Плодове от собствените градини предложи Албена на “Фестивал на черешата”

В перлата на родното черноморие “Албена” се проведе за първи път “Фестивал на черешата”. Плодовете, които са собствено производство от градините на компанията, по време на Фестивала се предлагаха за гостите, посещаващи ресторантите на територията на комплекса.

Макар че това е пилотно фестивално издание, идеята допадна на родните и чуждестранните туристи. Организаторите на Фестивала бяха осигурили възможност за всички, които желаят да опитат не само пресните плодове, но и натурален сок от череши, както и от черешовия пудинг.

Много ни харесва тук, отлично време, всичко е много хубаво. Хотелът ни също се оказа много добър. Инга Добаш – гост на Фестивала

Вече 8 години Анелия Соколова почива в Албена. Споделя, че причините за този избор са морето и прекрасните хотели.

Харесвам обслужването и чудесната природа. Още едно доказателство са прекрасните череши. В България идват много чужденци и всяко едно такова мероприятие ги кара да се замислят и да се насочи вниманието им към такива продукти, които са наистина изключително добри. Анелия Соколова – гост на Фестивала

През активния летен сезон 2019 културната програма на Албена включва още поредица от събития, които се провеждат всеки уикенд на сцената под звездите. След “Фестивала на черешата”, за гостите на комплекса предстоят “Празник на добруджанския хляб” и колоритен фолклорен фестивал.