Начало Туризъм ZDF включи ледената пързалка в Кранево сред атракциите на Европа

ZDF включи ледената пързалка в Кранево сред атракциите на Европа

Немската национална телевизия ZDF снима филм за Европа. Едно от атрактивните и впечатлили ги места е именно Ледената пързалка “Black Sea Ice Arena” – Кранево.

Уникалната ледената пързалка “Black Sea Ice Arena” в курортното селище Кранево е третият в света  спортен и тренировъчен комплекс, изграден до море, подобно на Сочи и Дубай. Модерната аткракция е с покритие с естествен лед и размери 60×30 м, а трибуната за зрителите е с цели 400 места.

Спортната ледена арена е предназначена за професионални състезания по фигурно пързаляне, хокей, кърлинг, както и за любителски занимания. Намира се в с. Кранево на територията на комплкекс “Терма Вилидж” и  работи целогодишно.

В разработката на проекта за ледената пързалка и нейното строителство непосредствено е взела участие австрийската фирма “AST”, която е световно известна със своята технология за създаване на ледени пързалки.

“Black Sea Ice Arena” има: четири специализирани съблекални за 100 атлети с душ и тоалетни, стаи за треньори, съдии и обслужващ персонал; конферентна зала; хореографична зала за фигуристи; гардероб за посетителите на комплекса с отделно място за обуване/смяна на кънки; лекарски кабинет; сушилня за кънки и спортно облекло; панорамно кафе-бар за посетители, в което те могат да наблюдават или да гледат спортни събития на леден терен.
Ледената пързалка е на разположение не само за спортисти, но и за тези, които искат да се занимават с фигурно пързаляне, хокей или просто карат кънки за забавление и удоволствие.

Оборудвана е с професионална осветителна техника със специални ефекти, с всички необходими съоръжения за игра на хокей на лед, спортно табло, също така и със система на звуково зониране. Това позволява на арената да се провеждат не само тренировки и състезания на спортисти и отбори, но и популярни ледени шоута, дискотеки и изпълнения на музикални групи.