Начало Новини Участници от България, Гърция, Турция и Румъния събра „Добрички панаир“

Участници от България, Гърция, Турция и Румъния събра „Добрички панаир“

27-oто издание на Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него“ се провежда от днес до 2 август в спортен комплекс „Простор“. В него участват над 70 фирми. Изложителите са производители и търговци от България, Гърция, Турция и Румъния.

Лентата прерязаха народният представител Даниела Димитрова, кметът Йордан Йорданов и изпълнителният директор на “Добрички панаир” АД Звезделина Иванова.

На откриването присъстваха още председателят на Общинския съвет Иво Пенчев, областният управител Красимир Кирилов и заместникът му Красимир Николов, директорите на областните дирекции „Земеделие“ Десислава Иванова и на РА ДФ „Земеделие“ Грациела Павлова.

Изложението извоюва авторитет през годините с представянето на сериозни изложителите, които показват възможностите за инвестиране в българския аграрен отрасъл. Тук могат да се видят новости, очертаващи рамките на модерното земеделие у нас, се посочва в поздравителен адрес до форума министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Визията на правителството за подкрепа на селскостопанския сектор включва комбиниране на държавните фиансови инструменти с механизмите, предлагани по линия на европейските фондове, се казва още в поздравителния адрес.

С пожелание за успешна стопанска година кметът на Добрич Йордан Йорданов, депутатът Даниела Димитрова и директорът на “Добрички панаир” Звезделина Иванова прерязаха лентата на изложението.
На изложението са представени трактори; прикачни и навесни селскостопански машини; брани, сеялки, обръщателни плугове; производство и доставка на оборудване за преработка на мляко; оборудване за преработка на етерично –маслени култури; производство на органична тор, препарати за растителна защита; семена и посадъчен материал; автомобили; специализирана литература. Могат да се видят нови модели селскостопански машини, прикачен инвентар, семена за есенната кампания, торове, препарати за растителна защита и други.