Начало Събития С “Хоро през зимата” ще се сгряват и веселят в с. Българево

С “Хоро през зимата” ще се сгряват и веселят в с. Българево

Отминаха топлите летните дни и нощи, в които жителите на каварненското село Българево се събираха всяка събота за да пуснат музиката и да се хванат на своето си, българевско “Хоро на мегдана”.

Дали ще се стори странно за някои или пък ще бъде разпознато типично българското, но местните ентусиасти от Читалище “Народен будител” нямат никакво намерение да спират това прекрасно начинание. Още тази неделя (на 13 октомври) българевци започват подготовка за мегдана през следващото лято. Как ли? – с “Хоро през зимата”. Да, когато сърцето е горещо, а душата широка – хората могат да се уловят за ръце и да се веселят ЗАЕДНО.

“Мили приятели, ще танцуваме всяка събота и неделя кръшни български хора от 17:00ч, в клуба под читалището!
Заповядайте при нас, който е решил да опита е добре дошъл! С помощта на добри приятели ще разучаваме нови стъпки и ще се подготвяме за мегдана през следващата година.
Ще стоплим студените зимни вечери с много смях, веселие и танци!
Очакваме Ви!”

С тези думи, организаторите от Читалище “Народен будител – 1940” канят и посрещат – типично по български и с нестихващ ентусиазъм, всеки един желаещ да се сгрее от магическата топлина на фолклора.

Ето и всички предстоящи дати, на които “Хоро през зимата” ще сбира българевци и гости на селото:

  • октомври – 19. 20, 26 и 27-и
  • ноември – 2, 3, 9. 10, 16, 17, 23, 24 и 30-и
  • декември – 1, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 28 и 29-и
  • 2020 / януари – от 4 до 26-и (всяка събота и неделя)
  • февруари – от 1 до 29-и (всяка събота и неделя)
  • март – от 1 до 29-и (всяка събота и неделя)
  • април – на 4-ти и 5-и

А след това, кой каквото е научил по време на зимните уроци, ще го покаже на селския мегдан, на концерти, събори и наигравания през пролетта и лятото.