Начало Туризъм Данъчните затварят култовата кръчма „При бай Пешо” край фара на Шабла

Данъчните затварят култовата кръчма „При бай Пешо” край фара на Шабла

Култовата кръчма „При бай Пешо”, която с рибената си чорба привличаше гости от близо и далеч край фара на нос Шабла, ще бъде затворена от данъчните. Това става ясно от списъка на подлежащите на запечатване търговски обекти, публикуван на 14 ноември т.г. от Приходната агенция.

Кръчмата на бай Пешо, на носа при Шабла, е на най-източната ни териториална точка. И кръчмата и собственикът й са колоритът на района. Ако си по тези места и не се отбиеш да пиеш една ракийка от смокини или кайсии и да изядеш порция току-що уловена риба от ръцете на бай Пешо, някак няма да ти върви. Приказката с морски вълк е сладка и занимателна. Историите му са чисти, неподправени. Всяка сутрин, когато времето и морето стават за улов на риба, той е там. През последните години бай Пешо се оттегли от бизнеса.

Собственикът на култовата кръчма “При бай Пешо” се оттегли от бизнеса през последните години

Списъците на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение са достъпни в интернет страницата на приходната агенция. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП са установили данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка „Запечатване на обект“.

Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Може да се извърши справка за всеки обект, както и за тези, в които данъчните са установили нарушения на разпоредбите на Закона за ДДС, които са предпоставка за прилагане на мярката „Запечатване на обект“.

 В списъка присъстват още много обекти – кафе-сладкарница в КООП-четата в Добрич, магазин в голф комплекса „Блек сий рама”, магазин за промишлени стоки по ул. „Дунав”, склад ГСМ на „Яйца и птици Зора” – с. Дончево, магазин за хранителни стоки по ул. „Юрий Ванелин” в Балчик и др..

Сред другите обекти, които ще бъдат запечатани от данъчните, са къща за гости на ЕТ „Поли –Ком” в местността Тузлата край Шабла, бистро „Морски кът” в Кранево,  ресторант „Ведере” в Кранево, книжарница на ЕТ „Оги-Радка Цанева” и др.