Начало Събития Борса за семена в Добрич ще се проведе в края на януари

Борса за семена в Добрич ще се проведе в края на януари

Календарът от събития в областта на селското стопанство в Добрич ще бъде открит с традиционното изложение „Борса за семена и посадъчен материал”.

То се организира за 26-и път от „Добрички панаир” и ще се проведе от 29 януари до 1 февруари. Участниците ще представят продукцията си в изложбените площи в спортен комплекс „Простор”.

Поредното издание на форума за сетен път ни убеждава, че българската аграрна наука и свързаните с нея производства са трайно стъпили на територията на Европа, а това е най-сигурното доказателство за добрата европейска перспектива на България, посочват организаторите.
Борсата за семена ще предложи на изложители и посетители семена, посадъчен материал, торове, препарати и  специализирана литература. През дните на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2020 г.

По време на изложението земеделските стопани ще могат да закупят нови сортове семена за пролетни и есенни култури – фасул, леща, царевица, слънчоглед, пшеница, зеленчуци. Цветя и овошки също са част от продукцията на изложението. Преди началото на сеитбената кампания обичайно борсата предлага и разсад за етерично-маслени култури като лавандула, маточина, бял равнец.
В спортния комплекс „Простор“ се очакват и производители на торове, препарати за растителна защита, на селскостопанска литература и други.