Начало Новини Борса за семена и посадъчен материал се открита на 29 януари в...

Борса за семена и посадъчен материал се открита на 29 януари в Добрич

Календарът на селскостопанските прояви в България ще бъде открит на 29 януари със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът е организиран от „Добрички панаир“ АД за 26 пореден път и ще продължи до 1.02.2020 г.

По време на изложението земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2020 г.

Официалното откриване е предвидено за 29 януари от 10:00 часа в Спортен комплекс „Простор“.

На официална вечеря от 19:30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД.

Същият ден от 11:30ч. ще се проведе обучителен семинар „Почвата“. Участниците в него ще коментират възможностите да се върне плодородието чрез безоранна технология и покривни междинни култури. Те ще бъдат запознати с първите стъпки в безоранната технология, финансовите и други ползи за фермерите. Ще се обсъдят и последствията за почвата от крайностите във времето – огромни жеги и дълги месеци без валежи. Как да се направи така, че почвата да не се влияе толкова от тези трудни моменти, чрез пускане на дълбоки корени, чрез оставяне на растителните остатъци да пазят почвата от прегряване и изпаряване на влагата, чрез засяване на покривни култури, които да правят така, че растенията да не боледуват и увеличават добива. Това са другите въпроси, на които земеделските производители, ще търсят отговори по време на семинара. Те ще могат да научат как може да се направи истински качествен компост, пълен с микроорганизми в домашни условия безплатно и огромните му ползи.