Начало Последни новини Фермери от Добрич, Каварна и Балчик зареждат най-новия магазин на Kaufland

Фермери от Добрич, Каварна и Балчик зареждат най-новия магазин на Kaufland

Осем фермери от регионите на Добрич, Каварна и Балчик зареждат със своя продукция най-новия магазин от веригата Kaufland, който преди дни бе открит във Варна, съобщиха за Про Нюз Добрич от търговската компания.

С инвестиция от 33 милиона лева и 90 нови работни места Kaufland отвори вратите на най-модерния си обект, който е 60-ти за компанията в страната и пети за Варна.

Хипермаркетът разполага с малко над 5200 кв.м. застроена площ, от които близо 2900 кв.м. са търговска площ. Паркингът включва близо 230паркоместа. Обектът отговаря на най-новите стандарти за екологично и енергийно ефективно строителство и е оборудван със системи, щадящи околната среда.

Петият хипермаркет на Kauflandвъв Варна включва близо 15 000 продукта в постоянния си асортимент, от които над 12 000 са хранителни стоки, а над 2000 – нехранителни.

Като верен и устойчив партньор на българските производители, Kaufland работи с общо 23 производители от региона, сред които осем от района на Добрич, Балчик и Каварна. За 16 от тях предоставя национален пазар. 230 са продуктите, произведени в региона, които клиентите на компанията могат да намерят в обектите в града. Само в новия хипермаркет могат да се открият над 100 местни предложения.

Част от тях са фермерските продукти, представени в специално обособения за целта „Фермерски пазар“ в обекта. Всички те са от малки фамилни ферми от региона, с които Kaufland си партнира. Към момента се компанията предлага 28 висококачествени фермерски продукта от 6 регионални производители.

Друга важна част от асортимента на новия обект формира разнообразието от биопродукти, които компанията предлага. Броят им e380 биопродукта, в това число предложения без глутен, без лактоза и продукти за вегани. Част от тях са включени в специално обособен био кът непосредствено до входа на хипермаркета.