Начало Новини Овощари от Добруджа мерят сили с колеги от 93 държави от цял...

Овощари от Добруджа мерят сили с колеги от 93 държави от цял свят

Съюзът на Дунавските овощари,в партньорство Добруджанския овощарски съюз,мерят сили с 3300 изложители от цял свят на Международното изложение ФРУТ ЛОГИСТИКА в германската столица

Страната ни влезе в пряка конкуренция с 93 държави на най-голямото специализирано изложение за пресни плодове и логистика, което отвори врати в Берлин. Родните производители, организирани от Съюза на Дунавските овощари, в партньорство Добруджанския овощарски съюз, ще премерят сили с 3300 изложители от цял свят. От 5 до 7 февруари германската столица е домакин на водещите професионалисти и компании в сектора и широкия спектър от висококачествени пресни плодове и зеленчуци, които сега достигат до международния пазар.

„Нашата мисия е да отворим нови търговски възможности за българските производителив Европа. Участваме в изложението, за да се срещнем с потенциални купувачи, които със своите покупки ще помогнат на семействата, които отглеждат плодове в България да развият бизнеса си и да прогресират“, каза Николай Колев – овощар и председател на Съюза на Дунавските овощари.

Търговските посетители могат от своя страна да открият индустрия, която се развива, на фона на нарастващото замърсяване и изменението на климата.

„Ние можем да бъдем изключително конкурентни и ценени на европейските пазари, тъй като българските фермери отглеждат и дистрибутират продукцията сипо-етичен и екологичен начин. Това дава на нашите производителите на прясна продукция ключово търговско предимство сред доставчиците и доставчиците на услуги в сектора“, допълни Димитричка Търпанова – овощар и зам.-председател на Добруджанския овощарски съюз.

Българското участие в изложението на ФРУТ ЛОГИСТИКА 2020се реализира с подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.