Начало Селото Асоциацията на българските зърнопроизводители – 2006 дарява за борбата с COVID-19

Асоциацията на българските зърнопроизводители – 2006 дарява за борбата с COVID-19

За да подпомогне безпроблемното преодоляване на кризата, Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006 – гр. Ген. Тошево, предприема масирана дарителска кампания.

„Идеята е да се погрижим не само за преките си задължения – да засеем новата реколта от пролетни култури, но и да помогнем на жителите на Добричка област”, съобщиха от браншовата организация. Именно затова зърнопроизводителите даряват 20 000 лв. за апаратура, прeдпазни средства и консумативи. Те са предназначени за болниците в Добрич и Балчик, БЧК и Центъра за спешна медицина в гр. Ген.Тошево.

До момента Асоциацията е осигурила общо 1500 предпазни маски за МБАЛ в Добрич и Балчик.

Освен това членовете на регионалното сдружение на зърнопроизводителите предприемат индивидуални дарения, с които да помогнат на своите съграждани.

Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006 е учредена преди 20 години. По-късно тя става съучредител на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/. В Добричка област върви усилена подготовка на пролетната кампания. Очакванията са до няколко дни сеитбата на царевица и слънчоглед да започне. Условията, при които това ще се случи, са необичайни и безпрецедентни. COVID-19 преобърна организацията и нагласите в цялото общество.