Начало Последни новини При строги противоепидемични мерки отвори врати Зоопаркът в Добрич

При строги противоепидемични мерки отвори врати Зоопаркът в Добрич

Центърът за защита на природата и животните в Добрич отвори врати днес и е готов да посреща посетители след двумесечна карантина поради заразата от COVID-19, съобщават от Общината. Неговото работно време е от 9 до 19 часа при спазване на строги противоепидемични мерки. В Зоопарка, който е широко популярен не само в България, няма да се допуска струпване на хора, ще се следи за ограничаване на капацитета до 400 души. За да няма допир до повърхности, големият портал ще бъде разделен с мантинела на вход и изход и вратите постоянно ще бъдат отворени.
ЦЗПЖ се радва и на нови обитатели. Това са коатите Ин и Ян, трите новородени кенгурчета, новоизлюпените вълнисти папагали, папагали от вида “Корела” и спасеното щъркелче Малчо.
Атрактивните животни са голяма радост за малки и големи и за тях, както и за всички животни, се полагат професионални грижи от екипа на зоопарка. Макар и два месеца да не са се срещали с хора заради извънредното положение, обитателите заедно със своите гледачи спокойно очакват новите си приятели.
Животните се чувстват добре в естествената среда на Центъра, който предлага отлични условия за тяхното отглеждане. ЦЗПЖ е дом за над 400 животни от 70 животински вида.