Начало Новини Градушка колкото орех помля градини и реколта в село Александрия

Градушка колкото орех помля градини и реколта в село Александрия

Градушка с големина колкото орех удари крушарското село Александрия в сряда. Хора от населеното място разказаха, че градът се изсипал около 15 часа и в продължение на около 20 минути всичко било бяло. В следващите 20-тина минути се излял пороен дъжд.

Жители на селото споделиха, че е унищожено всичко в градините им. Била засегната и реколтата около Александрия – пострадали са ниви със слънчоглед и царевица. По думите на жена на над 80 години през живота си не е виждала такава градушка и такъв порой.

За Про Нюз Добрич кметът на Крушари Илхан Мюстеджеб съобщи, че вчера и днес е посетил Александрия, на място е бил и експерт от Общината. Кметът потвърди, че в градините и в нивите са нанесени сериозни щети. Пострадала е една къща, която се намира на високо – явно е придошла вода от нивите и е наводнила мазето й. Мюстеджеб обясни, че е затлачен и канал, който преминава през селото. Преди години той бил почистен, на втори етап е трябвало да се бетонира, но средствата не достигнали. Пострадал е и път, който идва от Телериг, от него са завлечени големи парчета асфалт. За нанесените щети е сигнализирано в Областна администрация.

Община крушари ще направи постъпки към Междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, посочи кметът. Ще се искат средства за ремонт на мост, на компрометирания път и на затлачения канал.

Градушка е унищожила много насаждения и в района на село Кочмар и околностите, съобщи Новините Тервел

Снимки: Про Нюз Добрич и

Новините Тервел, Петър Вълчев