Начало Лов и риболов Рибари от Каварна с интерес към мерките за преодоляване на последствията от...

Рибари от Каварна с интерес към мерките за преодоляване на последствията от COVID-19

Първата си изнесена приемна в област Добрич проведе днес в Каварна екипът на Областния информационен център /ОИЦ/. Близо 20 души получиха безплатна експертна информация за възможностите за финансиране на проектни идеи чрез европейските фондове, съобщиха от ОИЦ.

Интересът на посетителите бе най-вече към мерките по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, насочени към собственици на риболовни кораби, рибари, преработвателни предприятия на продукти от риболов и аквакултури, както и производители на риба и други водни организми.

Получени бяха запитвания за финансиране на неправителствени организации, образователни институции и микро фирми в община Каварна. Експертите информираха и за възможностите за финансиране към Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“ в изпълнение на одобрената Стратегия за местно развитие.

Отговорено бе и на въпроси за предстоящи възможности за финансиране до края на 2020 г. за подкрепа на земеделските производители по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Следващата мобилна приемна ще се проведе утре, 16 юни, от 10 до 12 часа в Шабла, пред офиса на Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“.