Начало Бизнес 145 сезонни работници нае „Есетере България”

145 сезонни работници нае „Есетере България”

145 работници, които ще бъдат ангажирани в лятната кампания за приемане и обработка на суровините от етерично-маслени култури, нае „Есетере България”, съобщават от дружеството. 45 от тях ще работят в лятната кампания за втора поредна година.
31 от наетите са на възраст до 20 години, 8 са между 60-70 години, а 3 са над 70-годишни. Наети са и 16 абитуриенти и 2 непълнолетни.
„Голяма част от завършилите ученици вече са приети във висши учебни заведения във Варна, Велико Търново, Свищов, Пловдив. Интересите им са в области като етерично-маслени култури, агрономство, технически специалности, икономика, право и дори – защита на националната сигурност”, посочват от „Есетере България”. И допълват, че това е положителна статистика, с която се гордеят, отнесено към обстановката и ситуацията с работните места в страната за момента.
Радостни сме, че хора от различни поколения ни се доверяват и ни приемат, освен като сезонно място за работа, и като източник на знания и професионализъм в процеса на дестилация, допълват от дружеството.