Начало Бизнес Ново производствено предприятие за ябълки, сокове и нектари ще изгради Албена

Ново производствено предприятие за ябълки, сокове и нектари ще изгради Албена

Инвестиционно предложение на „Албена“ АД е публикувано в сайта на Община Балчик. То предвижда преустройство на съществуваща сграда в цех за производство на плодови сокове и нектари със складова база и сортировъчна зона. Сградата се намира в местността „Момчил“ край Балчик.

Предвижда се след пускането на обекта в действие годишно да се произвеждат за търговската мрежа между 700 и 1 000 т ябълки, 380-480 т директни плодови сокове и 400-500 т нектари.

Реализацията на проекта е свързана с внедряването на съвременни производствени мощности и технологични схеми според пазарните изисквания за качество, хигиена, безопасност и трайност на произвежданите храни. Основен фактор за изграждането на преработвателното предприятие е наличието на богат суровинен район и собствена земя със зеленчукови и плодови насаждения на фирмата.

В проектирания обект се предвижда:

– Да се извършва следберитбена обработка на ябълки, предназначени за търговската мрежа, преработващи предприятия, както и формиране на партиди с определени качествени показатели.

– Да се произвеждат директни плодови сокове – такива, които са от пресни плодове без добавка на захар, подсладители, ароматизатори, вода и консерванти и които се отличават със своите отлично запазени натурални вкусови качества. Тези сокове отговарят в по-голяма степен на новите изисквания за здравословно хранене в сравнение с традиционно произвежданите. Те ще са от череши, вишни, горски плодове /боровинки, арония и друг/, круши, ябълки.

– Да се произвеждат плодови нектари.

„Албена” АД се стреми да затвори напълно цикъла в производството на екологични продукти, които предлага на своите гости и приятели, се посочва в инвестиционното предложение. .