Начало Всички новини Започна ремонтът на близо 4 километра от пътя Българево – Каварна

Започна ремонтът на близо 4 километра от пътя Българево – Каварна

От вчера е започнал ремонтът на 3.9 км от третокласния път III-901 Българево – Каварна, в участъка от разклона за местност „Дълбока“ до Каварна, съобщи за Про Нюз Добрич кметът на Българево Георги Георгиев.

Ремонтните дейности трябваше да започнат в средата на август, но по думите на Георгиев са били отложени заради големия летен трафик с цел да не се затруднява пътуването на туристите. Кметът прогнозира, че пътят ще бъде готов към средата на октомври.

Стойността на строителните работи е 5.1 милиона лева. Средствата са осигурени от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура” /АПИ/.

Проектът включва нова конструкция на пътя, асфалтобетонова настилка и хоризонтална маркировка. Ще бъдат стабилизирани банкетите и ще бъде подобрено отводняването. Участъкът ще е с нови ограничителни системи и пътни знаци. Ще бъде почистена крайпътната растителност в отсечката, съобщиха по-рано за Про Нюз Добрич от АПИ.

Ремонтните дейности се изпълняват от ДЗЗД „Добрич 2019“, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Добрич. В дружеството участват „Пътно строителство“ АД, „Пътища и мостове“ ЕООД, „БГ Ленд Кънстракшън“ АД и „Копекс и Ко“ ООД.

Председателят на Сдружение “За туризма на Калиакра” Стелиан Томов сподели за Про Нюз Добрич: “Ремонтът на компрометирания участък между гр. Каварна и с. Българево започна. Радвамe се, защото е по наше искане от април 2019 г., прераснало и в гражданска инициатива по Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление!

Благодарим на Агенция пътна инфраструктура, която прецени, че исканията ни (по оценката на въздействието) са основателни и е предвидила сумата от почти 6 млн. лева за ремонта. Благодарим и на Даниела Димитрова – народен представител, който ни оказа съдействие и между другото продължаваме заедно да работим по други инициативи!”

Снимка: Сдружение “За туризма на Калиакра”