Начало Бизнес С домат Сан Марцано от село Победа правят новия градинарски хляб в...

С домат Сан Марцано от село Победа правят новия градинарски хляб в Добрич

Градинарска франзела е най-новия продукт на бутиковата хлебопекарна „Ради Бред“ в Добрич, съобщи собственикът й Радослав Райков. Тя е уникална с аромат на домата, който се произвежда в село Победа от производителя Юлиян Димитров.

„След дълги технологични проби ние се спряхме на този домат, защото вкусът и ароматът са уникални. Аз съм пробвал около 3-4 вида сушени домати, но този сорт придаде уникалния вкус и аромат на хляба. Пробвах с производители от различни региони, но открих производител от Добрич – уникален сорт на уникална цена“, коментира Райков.

Използва де домат от сорта Сан Марцано. „Уникален, вкусен сладък домат. Единственият, който може да се използва в такъв продукт, за да придобие хлябът аромата и вкуса на този домат“, добави той. В хляба има зеленчуков букет, 70% е доматът, а останалите 30% – сушен морков и сушен лук. Но преобладават цветът и сладостта на домата, вкусът също се придава от него.

Градинарската франзела може да се използва и за брускети  – на тънки филийки, да се изсуши във фурна за час, след което да се намаже леко с чесън и 2-3 капки зехтин. Този продукт е хит на пазара, каза Райков.

Хляб „Добруджа“ е другият нов продукт на бутиковата хлебопекарна. В него съотношението на суровините е 60% бяло брашно, 40%  типово и около 5% пшенични трици. Хлябът е уникален затова, че се прави с квас. Има и 30% ръжена закваска. Напомня на хляба, който навремето всички са яли от своите родители, баби и прабаби. Издръжливостта на този продукт е около седмица. Той е с еластична и плътна средина. Има аромата на киселия стар хляб от фурните.

„Ради Бред“ се развива постоянно, за да предлагаме на нашите клиенти най- качествен продукт“, увери собственикът й.