Начало Бизнес Марката „Добротица“ се представи на изложенията „Месомания“ и „Светът на млякото“

Марката „Добротица“ се представи на изложенията „Месомания“ и „Светът на млякото“

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД участва за поредна година в изложенията „Месомания“ и „Светът на млякото“, които се проведоха миналата седмица в Интер Експо център в София. Тази година, заради ситуацията с Ковид-19, златни медали и дипломи не са връчвани. „Получихме „Сертификат за партньорска подкрепа в развитието на хранително-вкусовия бранш“. Това беше един вид жест към компаниите, които участваха, въпреки ситуацията с пандемията“, каза за Про Нюз Добрич Светла Георгиева – управител на мандрата на дружеството и негов представител на форума.

Тази година „Недко Недков – Овчарово“ ЕООД представи на престижните изложения свежо месо, малотрайни и трайни колбаси, кисело и прясно мляко, сирене, кашкавал, цедено кисело мляко, сметана, извара, краве масло и кашкавалено роле с шунка с марката „Добротица“. Всички артикули са произведени в затворения цикъл на компанията, която има ферма с около 10 000 животни, сама произвежда фуража, от 2016 година разполага с мандра, а от тази година – с месопреработвателна фабрика. „Млечните и месните ни продукти са чисти, натурални и не съдържат никакви консерванти и стабилизатори“, посочи Георгиева.

Тя обясни, че тази година фирмата е имала намерение за кандидатства за златен медал за най-новия си продукт – цедено кисело мляко, но по обясними причини това не се е случило. Иначе са печелили отличието за всичките си млечни изделия.

„Недко Недков – Овчарово“ ЕООД има 35 фирмени магазина в цялата страна. Предстои разкриването на още три – в София, Пловдив и Асеновград.