Начало Туризъм До 30 ноември се приемат предложения за петите Годишни награди в туризма

До 30 ноември се приемат предложения за петите Годишни награди в туризма

През 2019 година седем туристически обекта в област Добрич бяха номинирани за престижните награди, а през 2018 година – четири.

Министерството на туризма обявява началото на Годишните награди в туризма–2020. Това ще е петото издание на конкурса, който за това време се  утвърди като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца. Именно в тази толкова предизвикателна и изпълнена с премеждия година е важно да бъдат показани примери в сектора и да бъде оценен бизнесът, който въпреки всички трудности продължава да работи, посочват от Министерството на туризма.

Тазгодишното издание на конкурса се провежда по нови правила, които са съобразени с всички промени в работата на отрасъла, наложени от разпространението на COVID-19. Надпреварата ще се проведе в 11 категории, от които 4 професионални, 5 художествени и 1 специално предназначена за българските общини. Традиционно се запазва голямата награда, която е в категория „Изборът на българите“, и ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg.

Срокът, в който всички желаещи могат да изпратят предложенията си, е до 13:00 часа на 30 ноември 2020 година. Претендентите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне онлайн гласуването на 1 декември.

В художествените категории – за публикации на тема туризъм, всяка медия може да участва само с един материал или свой представител в една категория. При получаване на повече от едно предложение от дадена медия в една категория  ще бъде излъчен един участник спрямо критериите и методологията на конкурса. Припомняме, че медиите – печатни, телевизии или радиа, които имат и онлайн сайтове, могат да участват и в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“ с материал, който е бил поместен на сайта, но той трябва да е различен от материала, с който кандидатстват за основната си категория.

Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Онлайн гласуването ще приключи на 07.12.2020 г.

Наградените ще бъдат обявени на церемония в София на 11 декември 2020 г.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:

1.         „Туристическа атракция/обект“;

2.         „Специализиран туризъм“;

3.         „Туристическа дестинация“;

4.         „Иновация“;

5.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;

6.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;

7.         „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;

8.       „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“;

9.       „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;

10.     „Туристическа община – Специална награда за 2020“