Начало Агроновини Земеделие Зърнопроизводителите от област Добрич помагат за разчистването на пътищата

Зърнопроизводителите от област Добрич помагат за разчистването на пътищата

Зърнопроизводители от цялата област Добрич разчистват пътищата в регионите си от натрупания през изминалото денонощие сняг.

Навсякъде в област Добрич земеделските производители помагат за справяне със ситуацията. Няма населено място, където земеделец да не участва в почистването на пътя, сподели за Про Нюз Добрич председателят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

Едни чистят с телескопичен товарач, други използват гребла.

„Масово колегите помагат на кметовете, защото ние сме първите, на които кметовете звънят. Докато реагират след обаждане на 112, земеделските стопани вече са се отзовали“, добави тя.

Вчера е имало случаи земеделците да помагат за отстраняване на паднали дървета.

„Ние сме на място, на кмета е по-лесно да се обади на нас, отколкото на 112, които пък не могат да реагират на всички сигнали. Ние сме по базите – има машини, има дежурни хора, техниката е в изправност, и излизаме веднага“, добави Жекова.

Тя уточни, че всяка година зърнопроизводители помагат на местните власти при зимни условия.

„Истинските земеделци никога не спят! Това го доказаха нашите членове от всички регионални сдружения на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Сериозните валежи от сняг усложниха пътната обстановка в страната, а по традиция в малките населени места пътищата остават непочистени дълго време. Зърнопроизводителите обаче не се изплашиха от лошото време, а бързо се организираха и показаха, че могат да реагират във всякакви ситуации. Колегите ни от цялата страна извадиха тракторите и снегорините и почистиха пътищата в своите населени места“, заявиха от НАЗ.