Начало Туризъм Откриват информационен телефон за туроператори за схемите по COVID-19

Откриват информационен телефон за туроператори за схемите по COVID-19

Министерството на туризма открива информационна телефонна линия, на която туроператорите и туристическите агенти могат да задават своите въпроси за схемите за финансиране, прилагани от ведомството, съобщават оттам.

Първата е Процедура „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“. Тя е на стойност 10 милиона лева, финансирани по линия на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 -2020 г.

Втората прилагана е Схема за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19 на стойност 51 милиона лева, финансирана от държавния бюджет на Република България.

На телефонен номер +359882291113, от понеделник до петък, в рамките на работното време (от 9.00 до 17.30 часа), информация може да се получи от експерт от Министерството на туризма. Той ще регистрира обаждането и ще окаже съдействие по определен въпрос или проблем във връзка с тематиката на схемите за финансиране. При невъзможност за реагиране на момента, лицето ще има ангажимент да предаде в спешен порядък съобщението на експерт по темата.

Причина да бъде открита телефонната линия са зачестилите запитвания относно посочените схеми за кандидатстване – документи, процедури за кандидатстване и отчитане, финансиране и др.