Начало Лов и риболов Съставиха 23 акта на бракониери в област Добрич, най-много са в Ген....

Съставиха 23 акта на бракониери в област Добрич, най-много са в Ген. Тошево

Автомобил и каруца натоварени с два кубика и половина дърва са задържали служители на ДЛС-Балчик. На бракониерите са съставени пет акта. 27 са проверките в стопанството за периода 8.02.2021-15.02.2021г, съобщиха от СИДП.

38 са инспекциите в горите на територията на ДГС-Генерал Тошево, като на 11.02.2021г. са извършени съвместни проверки с представители на РДГ-Варна, МВР и ДЛС-Тервел. За различни нарушения са разписани 18 акта по Законите за горите и лова.

Общо 1000 проверки са извършили през изминалата седмица горските от 18 поделения на СИДП. Съставени са 37 акта и 6 констативни протокола по Закона за горите и Закона за лова. Задържани са автомобил, две каруци, моторен трион и 25,50 пространствени кубически метра дърва за огрев.

Каруца натоварена с два кубика дърва за огрев задържаха служители на ДЛС-Шерба по време на една от 107 проверки в стопанството. Нарушителите са получили четири акта.

28 са проверките през седмицата в ДГС-Варна. Конфискувани са четири кубика незаконно добити дърва, като за нарушенията са съставени четири акта и три констативни протокола. Моторен трион е задържан в Провадия, а на дървосекача без разрешително е съставен акт.

Пет пространствени кубически метра дърва за огрев, незаконно добити в държавните горски територии на ДГС-Нови пазар, са конфискували служители на стопанството. 137  са проверките за периода, а за различни нарушения горските са разписали четири акта. Три констативни протокола са съставени в ДЛС-Паламара, един в ДГС-Смядово и два в ДГС-Шумен.