Начало Туризъм Курортът Албена представя Постковид програмата си на туристическата борса в Москва

Курортът Албена представя Постковид програмата си на туристическата борса в Москва

Курортът Албена се представя на 27-та международна туристическа борса МИТТ 2021 в Москва. Акцент в презентацията на Албена АД тази година е Специализираната програма за рехабилитация след Covid-19, която се осъществява в Медицински център „Медика- Албена“, посочват от комплекса.

Всяка година руската борса  MITT обединява стотици държави, отделни региони и възможни дестинации. Въпреки настоящата трудна ситуация с придвижването по света, изложението се провежда на живо. В него участват Турция, Гърция, България, Абхазия, Малдивите, Каталуния, Малайзия, Никарагуа, Куба, Тайланд, Черна гора, Израел, Саксония и Албания, град Алма-Ата. Сред чуждестранните участници са туроператори от Кения, Мадагаскар, Перу, Индия, Латвия, Италия, Чили и други страни.

„Медика Албена“ е първият медицински СПА комплекс на черноморския бряг, получил сертификат за качество от Европейската СПА асоциация (ЕСПА) още през 2008 година, разпознат и наложил Албена като качествена СПА дестинация в Европа. Под ръководството на водещи медицински специалисти в областта на пулмологията и кардиологията екипът разработи специализирана медицинска програма за рехабилитация след преболедуване на COVID-19.

Специализираната програма за рехабилитация след COVID-19 е разработена екип от професионалисти, начело с проф. д-р Красимира Кисьова, проф. Енчо Калчев, д-р Огнян Софтов и д-р Румяна Малчева, като е базирана на последните новости на база проучванията за постковид рехабилитация в световен мащаб.

Програмата е базирана на климатолечение и процедури с широко приложение на естествени природни продукти, постоянен лекарски контрол, благоприятен морски климат с въздух богат на озон и йод, оптимална влажност 63-65%, значително слънцегреене и ултравиолетова радиация със силна биологична активност, хипотермална минерална вода от собствен сондажен извор, силно минерализирана лиманна кал, разходки на 3.5 километров плаж и природен резерват Балтата с уникална екосистема.

Разработена е и програма за спортна анимация за настанените в Албена(стречинг, аеробика, акватерапия, плажен волейбол, кросфит, пилатес, уроци по танци, силови тренировки, тенис на корт, тенис на маса, шах, бридж, конна езда и др.)

Желаещите да се възползват от програмата, ще имат възможност да избират и най-подходящия за тях вариант, а именно 6, 10 или 15 процедурни дни. Независимо от избора, всяка една от възможностите на програмата стартира с лекарска консултация за снемане на комплексна оценка за общото здравословно състояние и изготвяне на индивидуална програма от процедури, базирани на резултати от направени изследвания. Програмата може да се съчетае с престой в хотел по избор.

Новост в предлагането на Албена е и „sport around“ програмата за приобщаване на гостите към множество безплатни спортни активности на територията на целия курорт, а не само в определен хотел. В унисон с титлата Европейски курорт на спорта, която е факт трета поредна година, са разработени специализирани спортни детски школи по футбол, плуване и плажен волейбол.

Албена е курорт с 52 години опит и над 11,5 милиона доволни гости, готов да посрещне гостите си и този сезон, при пълно съблюдаване на противоепидемичните мерки, като предостави спокоен и безопасен отдих.