Начало Агроновини Земеделие ДФ „Земеделие“ приключва през юни плащанията за Кампания 2020

ДФ „Земеделие“ приключва през юни плащанията за Кампания 2020

Държавен фонд „Земеделие” спазва стриктно индикативния график за директните плащания, съобщават от Фонда. В рамките на следващите седмици ще се направят всички доплащания за Кампания 2020, тъй като по регламент трябва да приключим с тях до 30 юни. Това заяви изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев по време на откриването на 13-тото издание на Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2021.

Земеделските производители очакват окончателното плащане и изравняването по Схемата за единно плащане на площ (СЕПП). Това ще се случи в рамките на следващите 10 дни. След това ще се преведат средствата по Схемата за млади земеделски стопани (МЗС), а в средата на месеца ще бъдат изплатени и субсидиите по Схемата за дребни земеделски стопани (ДЗС), допълни изпълнителният директор на ДФЗ.

След приключване на всички административни проверки от страна на фонд „Земеделие”, до края на юни ще се извършат и останалите плащания към фермерите по всички схеми и мерки от директните плащания, включително за обвързано подпомагане за плодове, зеленчуци и животни.