Начало Агроновини Проект на заповед за удължаване срока за прием по подмярка 4.1 е...

Проект на заповед за удължаване срока за прием по подмярка 4.1 е публикуван за обществено обсъждане

Министерството на земеделието, храните и горите публикува за обществено обсъждане проект на заповед за изменение на Насоки за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., съобщиха от МЗХГ. Промените предвиждат увеличаване на бюджета по процедурата и удължаване срока за прием на проектни предложения до 30 септември 2021 г.

Писмени предложения и коментари в рамките на общественото обсъждане могат да бъдат правени в срок до 10 юни 2021 г. (включително). Проектът на заповед е публикуван  на официалната интернет страница на министерството на адрес: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/ , както и в ИСУН.

В рамките на процедурата земеделските стопани имат възможност да реализират проекти, които да допринесат за повишаване на конкурентоспособността на стопанствата, включително да се осигурят възможности за създаване на заетост и по-добри условия за труд. В рамките на приема ще се насърчават проекти за  биологичното производство, внедряване на иновативни производствени технологии, цифрови технологии и автоматизиране на работните процеси в селскостопанското производство.