Начало Агроновини Земеделие Разясняват подмярка „Инвестиции в земеделски стопанства“ в Ген. Тошево и Балчик

Разясняват подмярка „Инвестиции в земеделски стопанства“ в Ген. Тошево и Балчик

Информационни срещи на тема „Европейска подкрепа за селското стопанство“ със земеделските стопани от общините Генерал Тошево и Балчик ще проведе екипът на Областен информационен център – Добрич в последната седмица на месец юни.

От ОИЦ съобщиха, че събитието за земеделците от община Ген. Тошево ще се проведе на 24 юни (четвъртък) 2021 г. от 10:30 часа, в залата на кметството в с. Красен.

Втората информационна среща ще бъде на 28 юни (понеделник) от 10:30 часа в заседателната зала на читалището в с. Сенокос, община Балчик.

По време на събитията ще бъдат представени условията за кандидатстване по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, която ще подкрепя проекти за модернизиране на стопанства с размер не по-малко от 8000 евро стандартен производствен обем. Кандидатите трябва да са земеделски стопани, регистрирани от най-малко 3 години или признати групи/организации на производители. Размерът на финансовата помощ за един кандидат или проект за колективни инвестиции е до 2 933 700 лв., а за закупуване на земеделска техника е до 488 950 лв.

Експертите от центъра ще запознаят присъстващите и с предстоящите възможности за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Участието в събитията е безплатно.