Начало Новини Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев ще е гост на селскостопанското изложение в...

Зам.-министърът на земеделието Явор Гечев ще е гост на селскостопанското изложение в Добрич

Зам.- министърът на земеделието Явор Гечев и неговият екип от МЗХГ са потвърдили присъствието си на откриването на изложение „Селското стопанство и всичко за него” на 25 август в Добрич. Гечев ще се включи в дискусията в рамките на изложението, която ще се проведе в зала „Добротица“ от 11.30 часа, веднага след официалното откриване, съобщават организаторите.

Ще бъдат разгледани темите „Цифрова трансформация на българското земеделие и селските райони“, „Актуални национални и европейски политики в земеделието“ и „Европейският зелен пакт и селското стопанство“. Ще бъдат представени и услугите на Европа Директно Добрич.

В дискусиите се очаква да се включи и Пламен Абровски – председател на парламентарната група по земеделието и храните. Останалите участници във форума са Светлана Боянова от Института за агростратегии и иновации,    Владимир Николов от AgroHub.BG – Цифров иновационен хъб (ЦИХ) за земеделие, Васил Стойчев от Института за Аграрна Икономика, Александър Китев от Асоциация на българските Нo Тилъри и Петя Иванова – млад учен по почвено плодородие и микробиология. 
Участие в 29-ото издание на селскостопанския панаир ще вземат 40 фирми от сектора.   

снимка: БНР