Начало Новини Близо 1 700 декара земя отдава под наем чрез таен търг Община...

Близо 1 700 декара земя отдава под наем чрез таен търг Община Ген. Тошево

Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на земеделски земи от общинския поземлен фонд обявява Община Генерал Тошево. Срокът, за който се отдава земята, е  една, три , пет и десет стопански години, считано от стопанската  2021-2022 година, информират от Общината.

Заповедта за откриване на тръжната процедура  и опис на поземлените имотите са публикувани на сайта на Община Генерал Тошево.

Тръжна документация се закупува срещу 20 лева до 12.00 часа на 2 декември от Центъра за услуги и информация в Административната сграда на Общината.

Началната тръжна цена за нивите, които се отдават за 1 година, е 81 лв./дка, а за останалите – 81 лв./дка. Най-големият парцел е в землището на село Бежаново – 360 дка, а край с. Красен се отдава под наем лозе от 170 дка. Общо се предлагат близо 1 700 декара.

Оглед на обектите може да се извърши всеки работен ден до деня, предхождащ този на търга след закупуване на тръжни документи.

Депозит и заявления  за участие се приемат до 15.00 часа на  2 декември. Търгът ще се проведе на следващия ден – 3 декември, от 09.00 часа в зала  „Дора Габе“ на третия етаж в общината.