Начало Новини Популярна марка шотландски джин с инициатива в подкрепа на опазването на растенията

Популярна марка шотландски джин с инициатива в подкрепа на опазването на растенията

Популярната марка занаятчийски сух джин The Botanist от остров Islay, Шотландия, пусна на пазара лимитирана серия от 5000 бутилки, посветена на опазването на растенията – Plant Conservation Edition. От покупката на всяка бутилка, която струва 37 паунда, 5 паунда ще бъдат дарявани на BGCI (Botanic Gardens Conservation International) в подкрепа на проекти, свързани с биоразнообразието и опазването на растенията по целия свят. Това ще даде възможност на 20 ботанически градини да съхранят застрашени растителни видове.

The Botanist е джин, който разчита на растенията в своето производство и вярва в необходимостта от подкрепа на биоразнообразието и действията по опазването му.

Средствата, събрани от продажбата на тези бутилки, ще осигурят финансиране на редица градини във всички краища на света, като Ботаническата градина на Сан Франциско, които се опитват да запазят редки магнолии чрез присаждане, както и да работят с изключително редки дървета, ендемични за Индия и Канада.

Уникалният дизайн на етикета и капсулата на бутилката са вдъхновени от рядката флора, която проектът помага да се спаси, включително и на орхидеите в планинските екваториални гори в Мексико, и застрашените канелени дървета в Индия. Пакетът включва и етикет с име на растения, който насърчава потребителите да научат повече за растенията у дома.

Лимитираната серия бутилки The Botanist Plant Conservation Edition е в продажба в онлайн магазина на The Botanist.

Източник: Botanic Gardens Conservation International