Начало Новини Държавата влиза на пазара на зърното

Държавата влиза на пазара на зърното

Държавата да влезе на пазара на зърното и да изкупи необходимите за задоволяване на нуждите на българското население количества. По този начин земеделските производители ще могат да реализират своята продукция, а от друга страна българските граждани няма да имат притеснения за липси на пазара у нас. Предстои да бъде уточнен механизмът, по който държавата да го закупува, съобщават от МЗ.

Това стана ясно по време на  изнесено заседание на Консултативния съвет по зърното, на което бяха обсъдени осигуряването на продоволствието на населението и проблемите пред сектора.

Разговорите по темата ще продължат на работна среща в Министерството на земеделието за уточняване на детайлите по налагащите се действия.

Министър-председателят Кирил Петков подчерта, че правителството има за цел да подпомогне българските земеделци, така че те да могат да произвеждат не само суровини, но и продукти с висока добавена стойност. Петков призова представителите на сектора също да подават активно сигнали, ако имат информация за злоупотреби и нелоялни практики, което е в интерес на всички страни.