Начало Новини „Медена къща Михови“ с нов продукт на пазара

„Медена къща Михови“ с нов продукт на пазара

Нов, малко познат продукт предлага на изложението „Пчеломания“ фирмата на известната производителка на мед и пчелни продукти и създател на „Медена Къща  Михови“ Недялка Михова. Това е тинктурата от восъчен молец.

„Това е един иновативен и различен продукт, предлагаме го за първи път. Молецът е сериозен неприятел на пчелите. Той живее в средостението на питата. За тинктурата от този молец аз за първи път прочетох след един голям форум в Украйна. Това е един мощен имуностимулатор, който повишава защитните сили на организма, повлиява добре различните системи в организма ни и се препоръчва при различни заболявания. Приема се по три капки на 10 кг телесно тегло на ден профилактично“, посочва Михова.

На щанда може да се намери и друг техен много добър продукт. Това е апикомплекс с пет съставки – пчелен мед, прополис, пчелен прашец, пчелно млечице и търтиеви личинки.

„Търтиевите личинки също са не много познати за голяма част от потребителите на пчелни продукти. Още Аристотел е познавал бебетата на пчелите като храна за човека, а те са преоткрити с ценните им качества преди 70-80 години. Дълго време сме проучвали как да произведем този продукт и от няколко години го приготвяме и предлагаме. Мога да кажа, че той е отличен. В него се получава един допълващ ефект на всички пчелни продукти. Те са много полезни и лечебни и работят върху различни системи на организма ни. Апикомплексът се приема един месец по една чаена лъжичка сутрин, половин час преди храна. Курсът може да се направи се четири пъти в годината“, поясни дългогодишната пчеларка.

Друг любопитен продукт са восъчните разпечатки, или т.н. пчелна дъвка. „Това са капачетата на питите, преди да се центрофугира медът. Восъчното капаче се произвежда от пчелите и след като медът е готов за запечатване, те произвеждат един ензим, който слагат на килийката най-отгоре като капаче. Този ензим в капачетата се казва лизозим и е много добър за повишаване на имунитета. Восъкът представлява и четка за червата, полезен е за устната кухина, освен това продуктът е много вкусен“, обяснява Михова.

Тя добавя, че при пчелните продукти, които са натурални, резултатите не идват бързо и трябва да има постоянство за употребата им.