Начало Лов и риболов ДЛС-Балчик приема Националната ученическа надпревара „Горски многобой“

ДЛС-Балчик приема Националната ученическа надпревара „Горски многобой“

Национално състезание „Горски многобой“ ще се проведе от 3 до 5 май на територията на ДЛС-Балчик, съобщиха от пресцентъра на СИДП. За втора поредна година териториалното поделение е домакин на престижната надпревара, в която традиционно участват професионалните гимназии от сектор Гори.

Организатор и домакин на надпреварата е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ във Варна.

Официалното откриване ще бъде на 3 май /вторник/, а на 4 май ще се проведат двата задължителни етапа на състезанието. Учениците ще трябва да разпознават различни дървесни видове, да залесяват фиданки, да покажат умения в лова и спортния риболов. Във втората част на надпреварата състезателите ще изпълнят различни задачи свързани с дърводобива в горите. Жури, в което влизат водещи лесовъди, ловни експерти и представители на фирми предлагащи техника за дърводобив ще оценяват знанията и уменията на състезателите. Най-добре представилите се ще получат отборни и индивидуални награди.