Начало Селото Училището в с. Спасово спечели средства за изграждане на класна стая на...

Училището в с. Спасово спечели средства за изграждане на класна стая на открито

ОУ „Йордан Йовков“ в генералтошевското село Спасово спечели финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ с проекта си „Опознавам природата и се грижа за нея“, съобщават от Община Генерал Тошево. Очаква се да бъде подписано и споразумението между училището и Министерство на околната среда и водите и ПУДООС за финансиране на одобрените проектни предложения. Тази година за средства по Националната кампания „Чиста околна среда – 2022 г.” кандидатстваха повече от 1700 образователни институции.

С този проект ще се изгради класна стая на открито за екологично образование, ще се оформи достъп до зоната за отдих, ще се оформи зона за зацветяване, където децата сами ще засадят цветя и ще полагат грижи за тях. Цветните лехи ще бъдат естествен завършек на зоната, където ще бъде поставена беседката. Ще се обособи зона за поставяне на пейки и места за сметосъбиране от рециклирани материали( автомобилни гуми), които ще бъдат изрисувани от децата.

Проектът е на стойност до 7 500 лева. Реализирайки го, училището очаква да повиши екологичната култура на учениците и да ги приобщи към идеята за почистване и опазване на природата.