През стопанската 2021 година основните площи, използвани за производство на зеленчуци в земеделските стопанства, са 37.1 хил. хектара, което е с 1.6% повече от предходната година. Това сочат данните от годишния отчет на Министерството на земеделието.
Откритите площи, засадени със зеленчуци, са 36 000 ха, от които са реколтирани 35.1 хил. ха. Оранжериите са с площ 1 107 ха. Продукцията от зеленчуци – реколта’2021, е в размер на 690.1 хил. тона, като от тях 108.5 хил. тона са оранжерийно производство.
Най-голямо е производството на картофи – 195.6 хил. тона, домати – 116.4 хил. тона, дини – 107.3 хил. тона, пипер – 61.6 хил. тона, Краставици – 51,4 хил. тона. Производството на култивирани гъби е 1 926 тона.