Начало Последни новини МИГ Тервел – Крушари кани на фестивал на „Бялата жътва“

МИГ Тервел – Крушари кани на фестивал на „Бялата жътва“

Фестивалът на „Бялата жътва“, посветен на прибирането на зърнената реколта, се организира за поредна година от Сдружение „Местна инициативна група Тервел – Крушари“. Събитието ще се проведе на 18 юни от 17.00 часа на градския тренировъчен стадион в гр. Тервел. Тази година мотото е „За земята, добруджанеца и хляба“.

Целта на фестивала е да се популяризира дейността на МИГ Тервел – Крушари, местното културно наследство и традициите в района. В организирания „Отворен офис на открито“ ще се предоставят информационни материали и информация за дейността на МИГ Тервел – Крушари.

Празникът включва палитра от събития на открито. Ще бъде отслужен водосвет и пресъздаден обичаят „Жътва“. Ще се организира изложение на местни продукти „Произведено в Тервел“, кулинарни конкурси, забавни игри, много песни и танци, изненади и специални ефекти. Ще има и чеверме.

Всички участници ще получат рекламни материали на МИГ Тервел – Крушари. Във фестивала ще вземат участие местни и гостуващи изпълнители и художествени състави.

Над 1000 души събра миналата година първият празник “Палитра от традиции и европейско бъдеще” – Фестивал на жътвата – община Тервел.