Начало Политики и финансиране Над 29 милиона лева ще бъде безвъзмездната помощ по подмярка 1.2 от...

Над 29 милиона лева ще бъде безвъзмездната помощ по подмярка 1.2 от ПРСР

Управляващият орган на Програма за развитие на селските райони за периода (ПPCP) 2014-2020 г. обяви процедура за прием на проекти по подмярка 1.2. „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване“ от мярка 1 „Трансфер на знания и действия за осведомяване“ от ПPCP 2014-2020 г.

Подпомагането по подмярка 1.2. „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване“ е насочено към повишаване на знанията и подобряване на уменията на земеделските и горските стопани и на заетите лица в техните стопанства чрез постигане на подходящо ниво на техническо и икономическо обучение и увеличаване на капацитета за достъп на знания и информация в областта на селското и горското стопанство.

Проектите по процедурата се изпълняват на територията на Република България. Максималният размер на допустимите разходи за едно проектно предложение, представено от един кандидат по настоящата процедура е до 977 900 лева.
Максималният размер на допустимата финансова помощ за инвестиции, включени в проектно предложение, представено от един кандидат по настоящата процедура, е до 195 580 лева.

По процедурата не се изисква съфинансиране от страна на кандидата и безвъзмездната финансова помощ може да покрие до 100% от общо допустимите разходи по проекта.

Безвъзмездна финансова помощ по настоящата процедура за разходи, свързани с провеждане на демонстрационни дейности за земеделски стопани или горски стопани и заетите лица в техните стопанства с продължителност от 1 ден, се предоставя под формата на стандартна таблица за единица продукт с размер, съответстващ на 606 лв. за един участник.
Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата възлиза на 29 337 000 лв.

Кандидатът може да задава допълнителни въпроси и да иска разяснения във връзка с Условията за кандидатстване до 3 седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения. Допълнителни въпроси могат да се задават само на електронната поща: rdd@mzh.government.bg, като ясно се посочва наименованието на процедурата за подбор на проекти. Разясненията се дават по отношение на Условията за кандидатстване, не могат да съдържат становище относно качеството на проектното предложение и са задължителни за всички кандидати.

Пълният пакет документи по процедурата (Условията за кандидатстване, Условията за изпълнение и приложенията към тях) е публикуван на интернет адреса на Министерството на земеделието: www.mzh.government.bg и в ИСУН: https://eumis2020.government.bg/…/b2760598-6108-40cc-a470…

Крайният срок за подаване на проектни предложения е 17:30 часа на 30.09.2022 г.