Начало Агроновини Земеделие Празникът на градинаря в Одринци тази година ще се проведе на 13...

Празникът на градинаря в Одринци тази година ще се проведе на 13 август с европейски средства

За осми път добричкото село Одринци ще бъде домакин на голям Празник на градинаря. Той ще се проведе на 13 август от 10.00 часа. Организира се от кметството на селото, Народно читалище „Възраждане – 1941“ и инициативен комитет на местните зеленчукопроизводители.

Традиционният фестивал в селото, известно със своето зеленчукопроизводство, тази година ще бъде подкрепен с европейски средства. Проектът е на стойност 15 000 лева и е защитен чрез МИГ Добричка и Програмата за развитие на селските райони. За събитието ще бъде заснет филм, ще бъдат отпечатани рекламно издание, сборник с рецепти и календар на градинаря.

В центъра на селото ще състои изложение на свежи и преработени градински продукти, цветя и декоративни растения. Ще бъдат разкрити щандове за вегетариански ястия и готварска работилничка, организира се конкурс за детски рисунки.

Ще има и конкурси за най-добре аранжиран щанд, най-едър плод и зеленчук, най-млад и най-възрастен градинар, най-красиво аранжирана кошница с плодове и зеленчуци и др. Ще се проведе карвинг демонстрация. На победителите ще бъдат връчени награди.

По време на празника се предвижда богата фолклорна програма с гости от Варна, Силистра, Русе, Шумен, Търговище и Добрич.

Снимка: архив