Начало Бизнес Хлебопекарна в Ген. Тошево ще модернизира производството си по проект по ПРСР

Хлебопекарна в Ген. Тошево ще модернизира производството си по проект по ПРСР

Предприятие за производство на хляб и хлебни изделия в гр. Генерал Тошево ще модернизира производствените си мощности с европейски средства. Общата стойност на проекта е 13 880 лв., от които 10 410 лв. са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за ВОМР на Местна инициативна група „Балчик-Генерал Тошево“, по процедура BG06RDNP001-19.336 МИГ Балчик – Генерал Тошево – Мярка 6.4. „Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности“. Собственото участие на одобрения кандидат е 3 470 лв.

Средствата ще бъдат вложени в закупуването и внедряването на тестомесачна машина и среднотемпературeн хладилен шкаф. Новата тестомесачна машина представлява спирален миксер с капацитет 120-160 кг тесто, 75-100 кг брашно, и с възможност за повдигане и обръщане. Хладилният шкаф ще е с вместимост от 20 до 30 тави със заготовки на закуски.

С реализирането на проекта предприятието ще съкрати времето за замесване на тесто и като резултат ще се повиши дневното производството. Ще се създаде предпоставка за увеличаване асортимента на предлаганите хлебни изделия и ще се запази ангажирания в производството и дистрибуцията персонал. Новите инвестиции ще позволят на предприятието да повиши производствения си капацитет на 95 500 хляба и 146 500 закуски средногодишно.

Въвеждането в експлоатация на новозакупеното оборудване ще допринесе до увеличаване приходите от продажба в резултат от увеличаване на производствения капацитет, повишаване качеството на произвежданите хлебни изделия, стабилизиране на пазарните позиции и запазване на създадените шест работни места.

Проектът е с продължителност 24 месеца и трябва да приключи през август 2024 г.